Sådan finder du en god vin til din næste fest

Mange mennesker mener, at mad og vin hører sammen, når der er tale om en festlig begivenhed. Men det er ikke altid lige nemt at finde den rette vin til menuen, når du skal samle familien, vennerne eller noget helt andet. Grunden til dette er, at vi alle er forskellige, og forskellige mennesker har forskellige smagspræferencer, når det kommer til vin. Så hvordan finder du frem til en god vin til din næste fest? Det kan du læse mere om herunder. 

Kig efter en vin, der rammer bredt 

Det er de færreste, der rent faktisk er store vinkendere. Derfor bør du gå efter en vin, der ikke har alt for mange smagsnuancer. Derved kommer du nemlig til at ramme bredt, og der er herved flere, der kan lide den vin, du serverer. 

En vin uden alt for mange smagsnuancer bliver typisk kaldt for en ukompliceret vin, der ikke har så meget kant, som kan udfordre smagsløgene. Du bør altså gå efter en vin, der ikke er særlig kraftig og som har en begrænset mængde syre samt tanniner. Ønsker du at vide mere om vin, så læs mere her.

Vinen skal naturligvis passe til menuen

Det er alfa og omega, at vinen passer til menuen. Serverer du for eksempel lyst fjerkræ, skal du have fat i en meget mild rødvin. Måske er det endda bedre med en rosévin eller en hvidvin. Har du derimod planer om at servere rødt kød, skal rødvinen have en smule mere karakter. Er det en grillfest, hvor kødet har ligget i en sød marinade, bør rødvinen ligeledes have en sødmefyldt smag.